Apartman - Site - İş Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri
21.12.2024 - Cumartesi
HİZMETLERİMİZ
İç Buhar (kondasyon)

İç buhar nedir? Kaynakları

Su buharı serbest olarak havanın içinde dolaşarak yoğunlaşmak için kendi ısısından daha düşük bir ısı arar ve bulduğu en soğuk yüzeye yapışır. Halk arasında terleme olarak anılan "kondansasyon"bu fiziki olay bir üste yapışma hadisesidir. Örneğin kışın sabah arabamıza bindiğimizde nefesimizden çıkan buhar oto muzun ön camını kaplayarak önümüz görünmez bir hal alırken yine özü cam olmasına karşılık radyonun camı etkilenmemektedir. keza yan ve arka camlar daha sonra buğulanmak tadır. Sebebi buharın İLK ve EN SOĞUK yere yapışmasıdır.

İç buhar mı? Cephe su mu alıyor?

Bunu anlamak çok kolay şayet duvarlarımızda özellikle köşeler ve az havalanan dolap arkası gibi yerlerde siyah noktacıkların birleşmesinden meydana gelen kararmalar varsa ve ıslak bir bezle sildiğimiz de altından boya veya duvar kağıdı tertemiz çıkıyorsa hiç şüpheniz olmasın sorun iç buhar. Dışarıdan gelen sular bir plastik boya tabakasını veya duvar kağıdını bozmadan öbür tarafa çıkamaz.
Şayet beyaz pamukçuklar var ise suyun duvarın içinden bir takım alkali maddelerle beraber bu yüze geldiğini düşünebiliriz. Boyayı bozma şartı aranır.
Bu siyah noktalar nedir? Mikroskop veya iyi bir büyüteç ile incelediğimizde bunların yeni bir hayat başlangıcı olduğunu görürüz. Yosunlar, minik kurtçuklar, hepsi bir tek noktanın içinde iç içe yaşamaktadırlar.

İç buhar sorunu neden önlenmeli?

W.H.O. Dünya sağlık teşkilatı raporlarında Türkiye Romatizmal ve solunum yolu hastalıklarında ön sıraları tutmaktadır.
Madem ki su buharı ilk bulduğu en soğuk. Satıh üzerinde yoğunlaşıyor o halde duvarlarımıza içeriden veya dışarıdan yapılacak iyi bir ısı izolasyonu sorunu çözer gibi gözüküyor. Hele bir de camları çift cam yaparsak serbest haldeki buhar hiçbir yere konmayarak sağlığımızı ve elektronik aletlerimizi daha fazla tehdit eder hale gelir.

O halde amaç:

Buharın yoğunlaşmasını önlemek yerine buharı kaynağından yok etmektir.

Sıkça Sorulan Sorular
Sorun Cevaplayalım
Sorunuz gönderiliyor, lütfen bekleyiniz...
Tekrar Dene
GÖNDER